Konst

Alltsedan 2013 har vi på Skärva Gård haft den stora glädjen att få samarbeta
med konstnären Annemarie Gunnarsdotter.

Från maj månad 2017 pågick den sista och mest omfattande utställningen av dem alla
här på Skärva Gårds Kulturloft.

Livskonst 4 eller Det handlar om livet.

Nu är utställningen avslutad och Annemarie Gunnarsdotter lämnar Skärva.

På Annemaries hemsida kan Du se en fantastisk dokumentation av samtliga utställningar.
Den sista publiceras under 2018, men det går redan 2017 att se olika smakprov.

http://www.annemarie-gunnarsdotter.se


Så här säger Annemarie själv:

Jag är djupt och innerligt tacksam över att ha fått vara en del av den konstepok på Skärva Gård som för mig inleddes på sommaren 2011 då jag fick ett litet mejl från Henrik Wachtmeister med rubriken: ”Hem för konst?”

Henrik frågade i brevet om jag hunnit slänga all konsten. Han visste att jag var på väg att ge upp mitt hopp om att finna en plats på jorden där mina idéinstallationer skulle kunna höra hemma och leva sitt liv under en liten livstid.

Jag hade då bara slängt ungefär hälften och det som fanns kvar kom därefter att skapa tre stora utställningar på Kulturloftet. ”Livskonst ett” 2013-14, ”Livskonst två” 2015, ”Livskonst tre” 2016 (pågår fortfarande och finns i skogen) samt ”Livskonst fyra” 2017.

Så många underbara och välkomna besökare har under dessa somrar besökt Loftet och mediterat över intrycken där och ofta delat med sig av sina tankar och livsupplevelser. Så många värdefulla samtal har ägt rum.

Därför vill jag nu säga tack till alla mina besökare och framförallt vill jag tacka Henrik som gjorde hela denna livsresa möjlig för mig.

Under många år har jag fått mycket stöd på min vingliga konstnärsväg av vännen Ullamir Renöfält som också bor här på gården. Utan henne hade det nog inte blivit av. Jag tackar därför Ullamir.

I augusti 2014 steg ännu en hjälpare in på Loftet och kom mig till värdefull undsättning inom ett ytterligt viktigt och nödvändigt område.

Det var Helge Skogh som hjälper mig med bilddokumentation och hemsida. Han är ruskigt bra på det han gör så kolla noga på hemsidans uppbyggnad och innehåll så får du se.

Bildspelen och filmerna som skildrar den senaste utställningen kommer den 24 oktober 2018. Livskonst tre (garner och installationer i skogen) färdigställs till försommaren 2018.

Garnerna har hängt i träden i ett och ett halvt år nu och det är intressant att se hur de förvandlas. På vintern framträder de tydligast och de är mäktiga då snön ligger tjock på deras ryggar. På ett bildspel kan du se detta.

I Galleriet finns en nu pågående utställning med foton och olika moduler som har sin rot i tidigare utställningsarbete men inte direkt ingick där. De är till salu för priser som kan ses som symboliska. Gipsfaten är stora och riktigt läckra. Missa inte dem!

Nu är Livskonst fyra stängd.

Jag packar ned det hela och återvänder till mitt ordinarie liv i södra Storstockholm där jag bor.

Snälla Karin Holm ger mig gröna drinkar så att jag får kraft till packarbetet som är mycket tungt.

Många kramar från Annemarie Gunnarsdotter.

OBS: Missa inte att titta på min jättefina hemsida, som Helge har skapat till mig:

http://www.annemarie-gunnarsdotter.se

Livskonst4-luftklot

Livskonst 4

http://www.annemarie-gunnarsdotter.se

rosa garn hängande i skärvaskogen

Guldgarnslöja som sveper mellan träd i bokskogen

http://www.annemarie-gunnarsdotter.se