KONST


Kulturloftet Skärva

Skärva Kulturloft

Sedan 2014 har vi på Skärva Gård haft glädjen att samarbeta med konstnären Annemarie Gunnarsdotter som visar sina unika skulpturgrupper på Kulturloftet. Nu pågår den fjärde och sista utställningen ”Det handlar om livet”. Det är en stor och tekniskt genomarbetad utställning, med många speciella inslag. Besökarna vandrar mellan skulpturgrupperna som är fulla av subtila detaljer. Det går bra att koncentrera sig på enstaka installationer, men om man vill se och uppleva alla får man kanske räkna med flera besök.

Konstnären deltar själv under hela sommaren och ger visningar för dem som önskar det. Annemarie lyfter allas perspektiv till glädje för åskådarnas egen konst- och livsuppfattning.
Skulpturgrupperna är uppbyggda av känsliga material och lämpar sig inte för små barn.

Utställningen som pågått sedan maj månad, avslutas den 30 september.

Livskonst 4

Annemaries hemsida: http://www.annemarie-gunnarsdotter.se

Livskonst4-luftklot


Så här säger Anne-Marie: ”Jag har fått klart för mig att det inte finns några ”vanliga” människor. Alla är på sitt sätt storslagna, alldeles unika, och jag tycker om när det lockas fram i samtalen runt mina konstverk”.

Det pågår även konsthändelser i naturen runt Skärva Herrgård. Annemarie placerade garnkonstverk i träden förra året och nya oväntade konstupplevelser på marken väntar.
Naturälskare får en extra utflykt in i sin egen fantasifullhet.

rosa garn hängande i skärvaskogen

Guldgarnslöjan som sveper mellan träd i bokskogen.


Förutom Annemarie Gunnarsdotter har flera andra konstnärer medverkat genom åren: Peter Olsson, Poul Dyrholm, Cia Olsson och Anna-Stina Gerdin, Bodil Sebrina Christensen och Bente Pedersen, Michael Ryd, Sanna Holm, Walentina Grahn mfl.