
- This event has passed.
Kurs i att mjölksyra grönsaker
16 November, 2016 15:00 - 21:00
Learn acid vegetables of old ancient principle. It is delicious, healthy and very durable.
Vi syrar drygt tre liter grönsaker per person i konserveringskärl av gammal modell. Vi gör allt manuellt och du får de grönsakskärl som du själv tillverkar med dig hem. Det här är en kurs där den goda matlagningskonsten står i centrum. Du kommer lära dig från grunden och vi går nogsamt igenom varför man gör de olika momenten, vilka ingredienser som måste ingå och vad för roll de spelar för att mjölksyrningen skall fungera optimalt. Det blir en helhet där vi även berör hur magen och tarmen fungerar för det är ju den som så gärna vill att vi äter syrad mat.
You get recipes you manufacture and there is possibility to buy more books if desired.
Vegetables, spices, whey, everything is consistently ecologically.
Time: 6 hours.
Cost: 750 SEK, 650 SEK for those who have gone before and want to take the course. Please bring as your old cans!
Registration for the course leader: Ann Louise Fransson ( www.botanikan.se ) 0470-303 56