KONST


Konst på Skärva 2017

Vi lånar ut Galleriet till Konstrundan Blekinge 6-7 maj, men vår egen konstsäsong öppnade den 25 maj med vernissage i Galleriet och på Kulturloftet. Utställningarna är öppna under sommarmånaderna och en bit in på hösten. Öppettider som Skärva Ekobutik, fast bara fram till kl.17 (stängt måndagar).

Galleri Skärva

Poul Dyrholm och Dennis Persson visar sina svartvita bilder i affischformat ”Martinus in Black and White II”. De har tillsammans haft utställning tidigare i Klint, Danmark. Nu utökar de antalet bilder och delar här sin inspiration för Martinus esoteriska världsbild. Poul målar visionära symboliska bilder med akryl på duk och Dennis tecknar bilder inspirerade av Art Nouveau och 60-talets Flower Power-affischer, med bläck på papper.

Se länk: Utställning i Galleriet-Martinus in Black and White

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

I Caféet pågår en utställning till stöd för föreningen Human Service. Läs mer här!
allt är mycket gott


Kulturloftet Skärva

Skärva Kulturloft

Sedan 2014 har vi på Skärva Gård haft glädjen att samarbeta med konstnären Annemarie Gunnarsdotter som visar sina unika skulpturgrupper på Kulturloftet. Nu pågår den fjärde och sista utställningen ”Det handlar om livet”. Det är en stor och tekniskt genomarbetad utställning, med många speciella inslag. Besökarna vandrar mellan skulpturgrupperna som är fulla av subtila detaljer. Det går bra att koncentrera sig på enstaka installationer, men om man vill se och uppleva alla får man kanske räkna med flera besök.

Konstnären deltar själv under hela sommaren och ger visningar för dem som önskar det. Annemarie lyfter allas perspektiv till glädje för åskådarnas egen konst- och livsuppfattning.
Skulpturgrupperna är uppbyggda av känsliga material och lämpar sig inte för små barn.

Livskonst 4

Annemaries hemsida: http://www.annemarie-gunnarsdotter.se

Livskonst4-luftklot


Så här säger Anne-Marie: ”Jag har fått klart för mig att det inte finns några ”vanliga” människor. Alla är på sitt sätt storslagna, alldeles unika, och jag tycker om när det lockas fram i samtalen runt mina konstverk”.

Det pågår även konsthändelser i naturen runt Skärva Herrgård. Annemarie placerade garnkonstverk i träden förra året och nya oväntade konstupplevelser på marken väntar.
Naturälskare får en extra utflykt in i sin egen fantasifullhet.

rosa garn hängande i skärvaskogen

Guldgarnslöjan som sveper mellan träd i bokskogen.


Förutom Annemarie Gunnarsdotter har flera andra konstnärer medverkat genom åren: Peter Olsson, Poul Dyrholm, Cia Olsson och Anna-Stina Gerdin, Bodil Sebrina Christensen och Bente Pedersen, Michael Ryd, Sanna Holm, Walentina Grahn mfl.