Om Skärva

Skärvagård — en oas.

Skärvagård är en mötesplats för alternativt tänkande och humant samarbete. Andan är att se hur man kan vara till glädje för sina medmänniskor, samhället och naturen.

Skärvagård består av röda gårdsbyggnader och närmast omgivande åkrar och skogar, intill en vik av Östersjön, mitt i Skärva naturreservat knappt en mil från Karlskrona centrum.

Här finns en välsorterad ekobutik, trädgårdsodling, kurs- och konferenslokal, café och restaurang, gästhus samt två lokaler som sommartid kan användas som konstgalleri, föreläsningssal mm.

Exempel på aktiviteter som bedrivits hos oss är kurser i vego-matlagning, qigong, taichi, dans, massage, permakultur, vegansk odling, ekovego-servering, kurser och föredrag inom Martinus världsbild. Årsmöten och personalmöten såväl utomhus som inomhus. Konst- och musikevenemang.

Gården drivs formellt ännu som enskild firma av Henrik Wachtmeister (tankar finns om förening/stiftelse). Eventuell vinst går till utveckling och underhåll.

Vår närmaste granne är Skärva Herrgård (ca 300m bort) som bedriver gästhusverksamhet, hyr ut lokaler till kurser, konferenser, retreat och fest, musik och kultur. I Herrgårdens regi finns hästar och lamadjur i området. Granne åt andra hållet är Werstorps gård med bl.a. fin bed & breakfast-verksamhet.