Konst

2019

Efter den mäktiga serien av utställningar av Annemarie Gunnarsdotter på Kulturloftet, blev det naturligt så att 2018 var ett viloår från utställningar. Den 15 juni 2019 vidtar en ny utställlning med efterlämnade verk av Niels Elley – en mångkonstnär verksam i norra Blekinge som gick vidare i början av året. Klicka här för mer info.


Annemaries hemsida har fått en kraftig uppdatering sommaren 2019!

Här kommer ett antal länkar till nya bildspel:

Vandringen

Guldslöjan

Mörkervandring

Alltsedan 2013 har vi på Skärva Gård haft den stora glädjen att få samarbeta
med konstnären Annemarie Gunnarsdotter.

Från maj månad 2017 pågick den sista och mest omfattande utställningen av dem alla
här på Skärva Gårds Kulturloft.

Livskonst 4 eller Det handlar om livet.

Nu är utställningen avslutad och Annemarie Gunnarsdotter har lämnat Skärva.

På Annemaries hemsida kan Du se en fantastisk dokumentation av samtliga utställningar.
Livskonst 4 publiceras i sin helhet under första halvan av 2019, men det går redan nu att se olika smakprov.

https://annemarie-gunnarsdotter.se


Så här säger Annemarie själv:

Jag är djupt och innerligt tacksam över att ha fått vara en del av den konstepok på Skärva Gård som för mig inleddes på sommaren 2011 då jag fick ett litet mejl från Henrik Wachtmeister med rubriken: “Hem för konst?”

Henrik frågade i brevet om jag hunnit slänga all konsten. Han visste att jag var på väg att ge upp mitt hopp om att finna en plats på jorden där mina idéinstallationer skulle kunna höra hemma och leva sitt liv under en liten livstid.

Jag hade då bara slängt ungefär hälften och det som fanns kvar kom därefter att skapa tre stora utställningar på Kulturloftet. “Livskonst ett” 2013-14, “Livskonst två” 2015, “Livskonst tre” 2016 (pågår fortfarande delvis i skogen) samt “Livskonst fyra” 2017.

Så många underbara och välkomna besökare har under dessa somrar besökt Loftet och mediterat över intrycken där och ofta delat med sig av sina tankar och livsupplevelser. Så många värdefulla samtal har ägt rum.

Därför vill jag nu säga tack till alla mina besökare och framförallt vill jag tacka Henrik som gjorde hela denna livsresa möjlig för mig.

Under många år har jag fått mycket stöd på min vingliga konstnärsväg av vännen Ullamir Renöfält som också bor här på gården. Utan henne hade det nog inte blivit av. Jag tackar därför Ullamir.

I augusti 2014 steg ännu en hjälpare in på Loftet och kom mig till värdefull undsättning inom ett ytterligt viktigt och nödvändigt område.

Det var Helge Skogh som hjälper mig med bilddokumentation och hemsida. Han är ruskigt bra på det han gör så kolla noga på hemsidans uppbyggnad och innehåll så får du se.

Bildspelen och filmerna som skildrar den senaste utställningen kommer under den första hälften av 2019. Redan nu finns dock smakprov utlagda. Livskonst tre (garner och installationer i skogen) färdigställs samtidigt. Men mycket fina bildspel och filmer finns redan nu ute på hemsidan.

Delar av mina garner har hängt i träden sedan 2016 och det blir intressant att se hur de förvandlas. På vintern framträder de tydligast och de är mäktiga då snön ligger tjock på deras ryggar. Ett bildspel på min hemsida visar detta. Många av garnerna smyckar nu Skärva Gårds byggnader.

Härmed är Livskonst fyra stängd.

Jag har packat ned det hela och återvänt till mitt ordinarie liv i södra Storstockholm där jag bor.

Tack snälla Karin Holm som gav mig gröna drinkar så att jag fick kraft till packarbetet som var mycket tungt.

Många kramar från Annemarie Gunnarsdotter.

OBS: Missa inte att titta på min jättefina hemsida, som Helge har skapat till mig:

https://annemarie-gunnarsdotter.se

Livskonst4-luftklot

Livskonst 4

https://annemarie-gunnarsdotter.se

rosa garn hängande i skärvaskogen

Guldgarnslöja som sveper mellan träd i bokskogen

https://annemarie-gunnarsdotter.se