Konst

2023 har vi haft ett givande samarbete med föreningen Meandra, som anordnat flera musikevents under sommaren både utomhus och på kulturloftet.http://meandraculture.com

2021 och 2022 framförde lokala musiker Fjärilseffekten i bland annat Skrärvaskogen, komponerad av John Harding: https://www.youtube.com/watch?v=_MWdjaSSjQw&t=28s

2019

Efter den mäktiga serien av utställningar av Annemarie Gunnarsdotter på Kulturloftet, blev det naturligt så att 2018 var ett viloår från utställningar. Den 15 juni 2019 vidtog en ny utställlning med efterlämnade verk av Niels Elley – en mångkonstnär verksam i norra Blekinge som gick vidare i början av året. Klicka här för mer info.


Annemaries hemsida får kontinuerliga uppdateringar!

Här kommer ett antal länkar till några av de många inslagen:

Vandringen

Guldslöjan

Mörkervandring

Alltsedan 2013 har vi på Skärva Gård haft den stora glädjen att få samarbeta
med konstnären Annemarie Gunnarsdotter.

Från maj månad 2017 pågick den sista och mest omfattande utställningen av dem alla
här på Skärva Gårds Kulturloft.

Livskonst 4 eller Det handlar om livet.

På Annemaries hemsida kan Du se en dokumentation av utställningarna från åren 2014-2017.

https://annemarie-gunnarsdotter.seSå här säger Annemarie själv:

Jag är djupt och innerligt tacksam över att ha fått vara en del av den konstepok på Skärva Gård som för mig inleddes på sommaren 2011 då jag fick ett litet mejl från Henrik Wachtmeister med rubriken: “Hem för konst?”

Henrik frågade i brevet om jag hunnit slänga all konsten. Han visste att jag var på väg att ge upp mitt hopp om att finna en plats på jorden där mina idéinstallationer skulle kunna höra hemma och leva sitt liv under en liten livstid.

Jag hade då bara slängt ungefär hälften och det som fanns kvar kom därefter att skapa tre stora utställningar på Kulturloftet. “Livskonst ett” 2013-14, “Livskonst två” 2015, “Livskonst tre” 2016 samt “Livskonst fyra” 2017.

Så många underbara och välkomna besökare har under dessa somrar besökt Loftet och mediterat över intrycken där och ofta delat med sig av sina tankar och livsupplevelser. Så många värdefulla samtal har ägt rum.

Därför vill jag nu säga tack till alla mina besökare och framförallt vill jag tacka Henrik som gjorde hela denna livsresa möjlig för mig.

Under många år har jag fått mycket stöd på min vingliga konstnärsväg av vännen Ullamir Renöfält som också bor här på gården. Utan henne hade det nog inte blivit av. Jag tackar därför Ullamir.

I augusti 2014 steg ännu en hjälpare in på Loftet och kom mig till värdefull undsättning inom ett ytterligt viktigt och nödvändigt område.

Det var Helge Skogh som hjälper mig med bilddokumentation och hemsida. Han är ruskigt bra på det han gör så kolla noga på hemsidans uppbyggnad och innehåll så får du se.

Bildspelen och filmerna finns att njutas av på min hemsida.

Delar av mina garner hängde i träden i flera år. Väldigt vackra bildspel på min hemsida visar detta. Många av garnerna smyckade länge Skärva Gårds byggnader.

Jag packade 2017 ned den sista av mina fyra utställningar och återvände till mitt ordinarie liv i södra Storstockholm där jag bor.

Tack snälla Karin Holm som gav mig gröna drinkar så att jag fick kraft till packarbetet som var mycket tungt.

Många kramar från Annemarie Gunnarsdotter.

OBS: Missa inte att titta på min jättefina hemsida, som Helge har skapat till mig:

https://annemarie-gunnarsdotter.se

Livskonst4-luftklot

Livskonst 4

https://annemarie-gunnarsdotter.se

rosa garn hängande i skärvaskogen

Guldgarnslöja som sveper mellan träd i bokskogen

https://annemarie-gunnarsdotter.se