Kurser som varit

2018
Kurs: Att laga mat på ogräs och vilda örter.

Onsdagen den 9 maj kl. 14 – 20, 2018

kursledare: Ann-Louise Fransson, Botanikan

Samma datum för femte året i rad, och kursen blir bara mer och mer populär…

Skärva Gård med sin mångfaldiga flora är en fantastisk plats för denna kurs. Här får du lära dig många fler arter än vanliga kirskål och nässla. Närmare 30 olika arter kommer du förevisas som du kan använda dig av. Och någon enstaka som du ska akta dig noga för. I din här kursen gör vi naturen till vårt stora skafferi. Det blir inte bara äkta och hållbart. Det blir ett sätt att slå an en ton av samhörighet med moder jord, det rena och enkla livet.

Medtag din egen korg, sax och handskar, du kommer få plocka av det vi lär om och vi kommer gruppvis att tillaga soppor, pajer, gratänger, smoothies och mycket mera. Kvällen avslutas med en gemensam buffé på ogräsmat.

Kostnad: 850 kr per person. Anmälan via www.botanikan.se.

2017 hölls följande kurser på Skärva:
Vegetarisk matlagningskurs Kursstart 11 september (7 ggr) Måndagar k 17-20

Kursen är fullbokad.

Här får du möjlighet att lära dig om smaksättning och tillagning av grön mat med kryddor från Norden och resten av världen. Höstens nyskördade grönsaker skapar grunden till många slags rätter till glädje för ögat, kroppen, djuren och miljön.

Kursledare är Ulla-Mir Renöfält (tid. musik- och dramapedagog) med 40 års erfarenhet som vegetarian och vegan. Har du frågor? Mejla: ullamir.skarva@gmail.com

Kurserna hålls i samarbete med Studieförundet Vuxenskolan. Du kan anmäla dig redan nu på sv.se eller genom att ringa Elsa Zackheden på tfn: 0455 – 30 73 73 eller mejla: elsa.zackheden@sv.se

Pris: 1500 + 300 kr för råvaror

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

14-15 oktober:
Kurs i Martinus andliga vetenskap 14-15 oktober 2017

Människorna, änglarna och världssituationen

Är det vi människor som bestämmer utvecklingen på jorden? Är det organen som styr vår hälsa? Var ligger ansvaret för vårt öde? Den andliga vetenskapen visar, att allt existerar som liv inuti liv och att allt ingår i ett hårfint samarbete. I detta samarbete har den andliga världen en central roll. Den nuvarande ödessituationen, såväl individuellt som globalt, ger nödvändiga erfarenheter i skapandet av ett högre medvetande och en högre kultur.

Kursledare: Solveig Langkilde och Sören Grind.

Lördag 14/10, kl 10.00 till söndag 15/10, kl 12.00.

Kursavgift 850 kr inkl. alla måltider o fika t o m söndag lunch. (Allt är veganskt, ekologiskt och huvudsakligen glutenfritt.)

Möjlighet till övernattning på Skärva Herrgård (bokas genom oss för bästa pris).

Anmälan och frågor till info@skarvagard.se . Kontakt o info även: 070-398 01 38 (Karin) eller 070-916 73 58 (Henrik)

Kursen föregås av ett fristående föredrag fredag den 13 oktober i Karlskrona Stadsbiblioteks hörsal: ”Reinkarnation –förutsättningen för rättvisa och mening” med Solveig Langkilde. För mer info se denna sida.

Annemarie Gunnarsdotters utställning på Kulturloftet på Skärva Gård håller speciellt öppet för kursdeltagarna.

Se mera på: www.annemarie-gunnarsdotter.se

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

2017 27 oktober kl.14-20 Kurs i att Mjölksyra Grönsaker – naturlig och rolig maglagningskemi med Ann-Louise Fransson

Mer info: https://skarvagard.se/event/kurs-i-att-mjolksyra-gronsaker-3/