Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

Introduktionskurs permakultur

14 juli, 2018 - 15 juli, 2018

Vad är permakultur och hur du kan använda det i din vardag? Permakultur är ett medvetet sätt att genom design skapa uthålliga och resilienta system för att fylla människans behov samtidigt som de stärker och bygger upp ekosystem och sociala band. Vi kommer se på olika flöden inom odling, energi, vatten, boende och sociala sammanhang för att öka förståelsen om hur dessa är och bör bli sammankopplade för positiv eko-effektivitet. Kursen sträcker sig över 2 dagar där vi blandar teori, observationer, övningar och diskussioner. Lärare är Peter Albrecht certifierad inom permakultur som driver Villands Vångas Vegangård, trädgårdsmästare och humanekolog samt självhushållare som använt och designat med permakultur i 8 år. Inför kurstart är det bra om man har införskaffat Boken Permakultur i ett nötskal (Permakultur Sverige) eller och Permakultur! Framtiden i din trädgård av Ylva Arvidsson, Johan Arvidsson men det är ej ett måste.

Kursen är uppbyggd på teoripass, observationspass, gruppmoment och praktiskt arbete i Skärva gårds odlingar varvat med diskussioner eller andra önskemål.

Kursavgift 850kr
Det ingår mat för båda dagarna men ej boende.
Meddela eventuella allergier eller funktionsvariationer.

Boka en plats via mail vegantradgard@gmail.com eller info@skarvagard.se

För frågor om själva innehållet i kursen maila vegantradgard@gmail.com

För frågor gällande mat, logi, kommunikation till och från platsen och annan logistik email info@skarvagard.se

Det finns en välsorterad ekobutik på plats och vi kommer befinna oss i ett fantastiskt naturreservat vid Blekinge skärgård format av ett mycket gammalt odlingslandskap.

Hoppas vi ses! ////// Peter Albrecht och Skärva gård

Kostnad ca 1000:- inkl. mat

I samverkan med

Detaljer

Börjar:
14 juli, 2018
Slutar:
15 juli, 2018