Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs i att mjölksyra grönsaker

16 november, 2016 15:00 - 21:00

Lär dig syra grönsaker enligt gammal uråldrig princip. Det blir gott, nyttigt och mycket hållbart.

Vi syrar drygt tre liter grönsaker per person i konserveringskärl av gammal modell. Vi gör allt manuellt och du får de grönsakskärl som du själv tillverkar med dig hem. Det här är en kurs där den goda matlagningskonsten står i centrum. Du kommer lära dig från grunden och vi går nogsamt igenom varför man gör de olika momenten, vilka ingredienser som måste ingå och vad för roll de spelar för att mjölksyrningen skall fungera optimalt. Det blir en helhet där vi även berör hur magen och tarmen fungerar för det är ju den som så gärna vill att vi äter syrad mat.

Du får recept på det du tillverkar och det finns möjlighet att köpa till fler böcker om så önskas.

Grönsaker, kryddor, vassle, ja allt är genomgående ekologiskt.

Tid: 6 timmar.

Kostnad: 750 kr, 650 kr för dig som gått tidigare och vill gå om kursen. Medtag då dina gamla burkar!

Anmälan till kursledare: Ann-Louise Fransson ( www.botanikan.se ) 0470-303 56

Detaljer

Datum:
16 november, 2016
Tid:
15:00 - 21:00

Plats

Skärvagård
Skärva 3
Karlskrona, Blekinge 371 91 Sverige
Telefon:
0455-45622
Webbplats:
www.skarvagard.se