Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

Land Art

23 juni, 2018 14:30 - 17:30

Land Art workshop.

Skapande i naturen runt Skärvagård och Skärva Herrgård.

Land art är en konstform där konst och natur är ett. Ett mellanting mellan skulptur och landskapsarkitektur och konstverken kan vara mycket varierande i form, storlek och material. Gemensamt för dem alla är dock att materialet är naturligt. Konsten blir en del av landskapet, och liksom det, så förändras det och påverkas av tidens tand.

Det finns många möjligheter för skapande i naturen vid Skärva, installationerna kan vara på marken, i träden eller i vattnet! Vi använder oss av material som vi hittar på platsen och en del som jag tar med. T.ex stenar, blad, sand, bär grenar, nötter m.m.

Kom och upptäck lekfullheten i att skapa med och i naturen!

Workshoppen är gratis.

Sanna Holm

Lite om mig:

Så länge jag kan minnas har jag varit kreativ, och skapat av det som fanns runt mig, jag gjorde små skulpturer av vaxet på osten, och tyg färgat med bär och blommor, i min värld kunde allt användas till att skapa av.

Under en stor del av mitt liv har jag hållit på med målning, framför allt oljemålning, ofta med energetiska, andliga och naturalistiska motiv.

Jag upplever ofta stor ro, förundran och vördnad i samvaron med naturen, och när jag är ute och går i skogen eller på stranden händer det ibland att en skaparlust bubblar fram. Jag kanske börjar lägga en mandala av stenar, göra mönster i sanden, eller bygga en liten nisse-stig av barr.

I 2011-2012 gick jag en kurs i ”skapande bild” på Umeå universitet, där vi arbetade en del med Land art. Och nu fick jag lust att dela detta kreativa space och skapa möjlighet till att kreera tillsammans i den vackra naturen omkring Skärva.

Detaljer

Datum:
23 juni, 2018
Tid:
14:30 - 17:30