Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Naturpromenad med fågelfokus, nr 6

21 maj, 2023 08:00 - 10:30

Vill du lära dig mer om att känna igen olika fågelarter, deras läten och leverne? Och dela naturupplevelser och kunskaper med andra?

Planen är att ha ett antal utflykter under hela våren med start i början av mars med sikte på var 14:e dag. Den som är med varje gång kan succesivt lära känna fågelarterna allteftersom de anländer, från stannfåglar och de första flyttarna till försommarens fullödiga fågelkonsert, men du är lika varmt välkommen att komma enstaka gånger.

Tänkt plats är Skärvaområdet. Tid är något vi kommer överens om från gång till gång. Hur tidigt vill vi gå upp på morgonen, ska vi gå över till kvällar efterhand? Anmäl dig om du är intresserad av att komma (en eller flera gånger) via mail till info@skarvagard.se så får du info om tider och annat – och meddelande om vi, pga väder eller annat, bestämmer att ändra tiden. Tel till Henrik som ordnar det är 070-9163758. Välkommen!

Kostar inget, men du får mycket gärna ge ett bidrag till vård av Skärvaområdet. Det finns sällsynt litet pengar i statens/länsstyrelsens naturvårdsbudget i år, så i stället för att konkurrera om de få pengar som finns för att sköta naturreservaten i Blekinge, vill vi försöka skapa en lokal finansiering för Skärva… Vi har också ett innehållsrikt projekt på gång med intention att skapa mer biologisk mångfald och liv genom anläggning av en större våtmark, en bäck och ett par grodvatten, plus utformning av landskapet runtomkring.

Detaljer

Datum:
21 maj, 2023
Tid:
08:00 - 10:30