Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nyfiken på Martinus andliga vetenskap?

19 juli, 2020 - 31 juli, 2020

Nyfiken på Martinus andliga vetenskap?

Vecka 30 och vecka 31 ges tillfälle att bekanta sig mer med Martinus världsbild på Skärva Gård. Alla intresserade är välkomna, både nya nyfikna och gamla i gamet. Det finns fristående föredrag nästan varje dag och det finns möjlighet att delta i en studiegrupp (fem träffar mån-fredag). Det hela sker i samarbete med Martinus Center i Klint, Danmark. (För mer info om Martinus se t ex https://www.martinus.dk/sv/startsida/ )

Vecka 31

TEMA: “LIVETS MENING” Att finna meningen med livet har en avgörande betydelse för vårt välbefinnande. Meningen kan för tillfället finnas i arbete, familjeliv eller intressen. Men när vi möter utmaningar, vare sig det är i privatlivet, i samhället eller i världssituationen, är det en källa till livsmod och inre styrka att se en mening med själva livet och inte minst med lidandet. I den världsbild som Martinus presenterar för oss har allt en mening, också de stora omvälvningarna som nu sker i det lokala såväl som det globala samhället.

Planeringen är att visa de tre förmiddags-föredrag som är på svenska och fyra kvällsföredrag som är på engelska. Om det finns intresse nog kan vi köra studiegrupp som vecka 30, eller vissa av videorna enligt önskemål. Möjlighet till boende finns.

Svenska föredrag kl 9.30:

Måndag 27 juli: Livet – ett samarbete mellan tre kosmos. Rune Östensson

Onsdag 29 juli: Föräldraglädje och skaparglädje. Anne Külper

Fredag 31 juli: Om kärlek är svaret? Karin Jansson

Engelska föredrag kl 19.00:

Söndag 26 juli: The Divine Something in Everything and Everyone. Mary McGovern

Måndag 27 juli : Understanding the Signs of Our Times. Karin Jansson

Tisdag 28 juli: Filmvisning “The Life-Changing Cosmology” av Gunnar Fernlund med engelskt tal och svensk text.

Onsdag 29 juli: Walking Your Own Cosmic Path. Pernilla Rosell

Torsdag 30 juli: The Inner Temple. Anne Külper

Välkomna!

Alla föredrag visas i den nya Solsalen, som ligger bredvid ekobutiken. Det går bra att komma till enstaka föredrag eller vara med vid alla. Föranmälan är bra så att vi kan ställa fram adekvat antal stolar på hänsynsfulla avstånd – via mejl till info@skarvagard.se eller sms till 070-9163758. Valfri betalning 1 – 100 kr per person och föredrag.

Det finns också möjlighet för deltagare att bo på gården under dessa veckor. Boende och kvällsmat ingår då för 1200-1500 kr ( lördag kväll till lördag förmiddag). Möjlighet att äta lunch kl 13.30 alla dagar finns, efter föranmälan. Pris 50-80 kr.

 

“VECKA 30”

FÖREDRAG söndag 19 – fredag 24 juli kl.9.30 ca en timme, efterföljt av en stunds samtal och en kopp te. Föredragen är på svenska om inget annat anges. Alla danska och norska föredrag kan vi välja att se med simultantolkning till svenska om många önskar det.

Tema: “Den osynliga världens närvaro Vi förnimmer en fysisk värld, men använder dagligen en osynlig värld av elektriska och magnetiska krafter i maskiner, mobiltelefoner, datorer m.m. Bakom all rörelse finns osynliga krafter som styr. I den kosmiska världsbilden är vårt övermedvetande den eviga kraftkälla som upprätthåller kropp, känslor och tankar. Det är den ursprungliga orsaken till vårt öde. Det gäller inte endast för oss människor, utan för allt levande – hela världsalltet”.

Söndag 19/7 “Världsalltet – en ocean av ljus!” Rune Östensson (svenska), Måndag 20/7 “Ödets trådar” Karin Jansson (svenska), Tisdag 21/7 “Var är de döda?” Ole Therkelsen (danska), Onsdag 22/7Vem leder ledarna?” Edly Grape (norska), Torsdag 23/7 “Tankens helande kraft” Anne Külper (svenska), Fredag 24/7 “Att samarbeta med en osynlig makt” Solveig Langkilde (danska)

STUDIEGRUPP

Måndag-fredag 20-24 juli, kl 11.30-13.00, träffas de som önskar i en studiegrupp ”Världens aktuellt” där vi samtalar kring valda videos utifrån kosmiskt perspektiv, med stöd av valda texter i ett kompendium (där vi gärna läst dagens avsnitt i förväg). Föranmälan önskas. Kostnad 2- 200 kr per person.

Temat ärI en tid av forcerad utveckling“. År 2020 har startat med en Coronakris som enat världen i kampen mot ett virus. En kamp som samtidigt förlamat mycket av ekonomi, internationellt utbyte och sociala och kulturella sammankomster. Kontrasterna och polariseringen inom politik och kulturella värderingar har accentuerats och många väcks till eftertanke vad gäller värderingar om livets mening, miljöfrågor, relationen till djuren och vår hälsa. Många står i vår tid också i starka personliga kriser som direkt relaterar till kön, familjeliv, ensamhet och livsstil. Under veckan sätter vi in dessa frågor i en kosmisk belysning.

Videor: Måndag Michael Greger om pandemier Tisdag Yuval Harari om vår tids existentiella utmaningar Onsdag Könsdysfori och transsexualitet Torsdag Mandefald (Mansfall) – om krisen i mansrollen Fredag Vegetarism i Coronatider

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Detaljer

Börjar:
19 juli, 2020
Slutar:
31 juli, 2020

Plats

Skärvagård
Skärva 3
Karlskrona, Blekinge 371 91 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0455-45622
Webbplats:
www.skarvagard.se