Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Industrihampa, två föreläsningar med David Appelgren

27 september, 2020 13:30 - 16:30

Naturskyddsföreningen ordnar två intressanta föreläsningar öppna för allmänheten. Kostnad 50 kr för hela eftermiddagen, gratis för medlemmar i Naturskyddsföreningen

13.30 – 14.30 Allmän föreläsning om industrihampa*
14:30 – 15.00 Frågestund, fika finns att köpa
15.00 – 16.00 Föreläsning för den som vill odla industrihampa**
16.00 – 16.30 Frågestund

* Hampan anses enligt en del att vara den miljövänligaste växten på vår planet. Stämmer det? Inspirerande föreläsning med David Appelgren som är grundare av sidan Matfusket och Sveriges första Quinoaodlande bonde. David är ordförande i det Svenska Hampaförbundet. Hampan är enligt många jordbruksexperter den äldsta kultiverade grödan som människan odlat. De senaste åren har växten fått en återkomst som mat och medicinalväxt men även som ett hållbart alternativ till många av de materialen vi idag använder.

** Det finns en del regelkrångel kring odling av industrihampa, myndighetskontakter och know-how för hur man sätter igång som hampaodlare.
David som är hampaodlare kommer dela med sig av sina knep och praktiska tips om hur man odlar och förädlar hampan på egen hand, så att du har så goda förutsättningar som möjligt att förädla din egenodlade hampa. Föreläsningen riktar sig till dig som vill odla allt från några kvadratmeter hemma i trädgården till dig som är storbonde och vill satsa på många hektars odling.

Föreläsare: David Appelgren flyttade från storstaden till lugnet på landet för sin passion för hälsa, naturen och en ekologisk livsstil. Nu driver han Ombergs ekogård med gårdsbutik vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland. Förutom hampa har den första svenska quinoan skördats på gården. Dessutom har David grundat den populära bloggen Matfusket. Detta för att uppmuntra till mat med hälsosamt innehåll.

 

Detaljer

Datum:
27 september, 2020
Tid:
13:30 - 16:30