Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vegan Fine Dining

7 september, 2019 16:30 - 18:30

Den 7:e september kommer Victor Jivhed för att erbjuda en avsmakningsmeny på Skärva Gård med fokus på spännande smaker från säsongens utbud i Sverige och en matupplevelse som får en att tänka om vad vegansk mat kan vara.

Till vardags är Victor Jivhed reklamskribent, och övrig tid receptutvecklare, privatkock och måltidskreatör med fokus på vegansk fine dining. Victor är även en av årets finalister i Plantable Cooking Contest, motsvarigheten till SM i växtbaserad matlagning, och den första i Blekinge att ta sig till final.

Inspirerad av kockar som Wiley Dufresne och René Redzepi har Victor fokuserat på hur grönsaker kan få nya smaker, skepnader och texturer för att göra dem till huvudrollsinnehavare av en smakupplevelse utöver det vanliga, serverat för att vara en lika stor fröjd för ögat som för smaklökarna.

”Det hela började med att hitta kreativitet i köket genom utmaningen att helt utesluta animaliska råvaror, något vi har tagit för givet i de svenska köken sedan urminnes tider och därför sett vegansk mat som en kompromiss eller smakfattigt substitut. Min mission är att ändra uppfattningen om vilken smakupplevelse grönsaker och alternativa proteiner kan erbjuda, och att promota ett mer etiskt och klimatvänligt sätt att äta.”

Ekonomi: Överskottet efter Skärvas och Victors omkostnader, går 50-50 till två projekt: Gotlands Djurfristad och Skärva gårds “Skörda Regnvatten”-projekt (mer info kommer). Vårt prisförslag är 300:- + kronor

Eventet börjar kl.16.30. Anmälan obligatorisk. Begränsat antal.

Anmälan och frågor till info@skarvagard.se eller SMS 070-9163758.

Facebook: https://www.facebook.com/events/476415199862675/

Detaljer

Datum:
7 september, 2019
Tid:
16:30 - 18:30